Meny

Om Svane®

Våre senger og madrassers innovative, teknologiske produktfordeler gjør at vi ligger en svanehals foran våre konkurrenter. Det er derfor vi sier det er det indre som teller.

Svane - kvalitetssøvn siden 1937

I 1937 lanserte Ekornes norsk møbelproduksjons første varemerke; Svane. Det er langt fra Svane anno 1937 til i dag, men folks tillit til varemerket er like sterk. Vi har alltid hatt som mål å være tidlig ute med ny teknologi og innovative løsninger, slik at våre senger og madrasser skal gi den beste hvile- og søvnkomfort.

Ekornes' kontinuerlige satsing på innovasjon, kombinert med lang erfaring, er det som skiller Svane senger og madrasser fra andre produsenter. Fordi vi satser på det som er inni madrassen kan vi tilby unik komfort tilpasset alle.

Vår misjon og visjon

Vår misjon:

Vår drøm er å forbedre menneskers daglige liv gjennom god nattesøvn.

  Vår visjon:

  Vi jobber mot å til enhver tid kunne tilby senger som er verdensledende på komfort.

 • Portefølje: Vi jobber mot til enhver tid å kunne tilby produkter med reelle brukerfordeler, gjennom bruk av unik materialteknologi.

 • Personer: Vi jobber mot å skape et godt arbeidsmiljø hvor mennesker til enhver tid er inspirert til å prestere på sitt høyeste nivå.

 • Produktivitet: Vi jobber mot å skape en kultur for kontinuerlig forbedring, gjennom en effektiv organisering som raskt kan tilpasse seg endrede kundekrav.

 • Partnere: Vi jobber mot å stimulere et vinnende nettverk av kunder og leverandører, i tett samarbeid skaper vi varige verdier.

Det er det indre som teller®

Hos Ekornes Beds AS sier vi at det er det indre som teller, siden materialene i madrassen er med på å bedre søvnkvaliteten. En seng skal være fin å se på og gjøre seg godt på soverommet, men den skal også inneholde kvaliteter som gir deg god søvn.

IntelliGel er et eksempel på at vi tar søvnkomfort på alvor. Med dette unike materialet i madrassen får du trykkavlastning i områder som skulder- og hoftesone, samt kroppsstøtte for bevegelse og variasjon av liggestilling. IntelliGel bidrar også til god ventilasjon, slik at madrassen får en behagelig temperatur.

I 2014 lanserte vi en ny overmadrasskolleksjon som viderefører filosofien om at det er det indre som teller. Innmaten og tekstilkvaliteten til Svane overmadrasser viser at vi ikke bare er opptatt av det estetiske, men også materialvalget.

Svane® Zefir rammeseng – best i test

Våren 2013 gjennomførte Ergonomie Institut München og Testfakta en omfattende funksjonstest av rammesenger. Svane Zefir rammeseng ble objektivt testet opp mot toppmodellene hos 11 av våre konkurrenter, og vant med en totalscore på 4,22 (på en skala fra 1,0 til 5,0).

Svane Zefirs testvinnende egenskaper

Ønsker du å lese mer om testen kan du se PDF med Testfaktas oppdragstest eller se film om hvordan de utfører slike tester:

Testfaktas oppdragstest
Se film om Testfaktas funksjonstesting

Testen sammenligner sengenes funksjonelle egenskaper basert på kriterier som er avgjørende for brukerens opplevelse av søvnkomfort. Dette er ergonomiske egenskaper, ventilasjon og holdbarhet/slitestyrke. Svane Zefir rammeseng scoret høyest på disse tre funksjonsområdene samlet. Testen viser at det er funksjonsforskjeller mellom ulike senger på markedet.

Om Ekornes Beds AS

Ekornes Beds AS er et heleid datterselskap av Ekornes ASA. Vi har produksjon, kundeservice, produktutvikling, marketing, regnskap og salgsledelse lokalisert i Fetsund, ca. 3 mil nordøst fra Oslo. Fabrikken rommer 27 000 m2. Den var opprinnelig et sagbruk, men ble kjøpt av Ekornes høsten 1962. 

Ekornes Beds AS eier merkevaren Svane, og fokuset er på å utvikle markedets beste senger og madrasser. De unike materialene i Svane madrasser er blant våre fremste produktfordeler. Våre produkter selges i Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Sveits. 

Fabrikken vår er omgitt av et naturreservat med 260 registrerte fuglearter. Det stilles dermed strenge krav til miljøhensyn, blant annet når det gjelder utslipp under produksjon.

Varemerket Svane®s historie

Det er nær sammenheng mellom det å ligge riktig og det å få nok søvn og hvile. Nå er dette solid dokumentert gjennom forskning, men da Jens E. Ekornes laget de første Svane-madrassene i 1937 hadde han fått samme beskjed av sin sunne fornuft.

Svane®: Det startet med enkle fjærmadrasser

I 1934 kom Jens E. Ekornes hjem fra Tyskland med maskiner og startet produksjonen av fjærer til den voksende møbelindustrien. Ideen til egen madrassproduksjon fikk han da han så et engelsk fjærinnlegg med sammenbundne fjærer. Han forsto at slike fjærer betydde lettere og mer komfortable madrasser, og satte i gang. Svane-madrassene med fjærer og pustende egenskaper ble straks en suksess. Folk lå, sov og hvilte bedre. Praten gikk og alle skulle ha en madrass fra Svane.

I 1937 ble varemerket Svane etablert og de første madrassmodellene Eva, Ideal og Rekord ble lansert for det norske markedet. Svane var norsk møbelindustris første virkelige varemerke, og har i de senere år blitt en kjent merkevare innen senger og søvnkomfort både nasjonalt og internasjonalt.

Ekornes ASA – Nordens største møbelprodusent

Ekornes ASA er den største møbelprodusenten i Norden, med produkter som selges under merkenavnene Ekornes Collection, Stressless, Svane og IMG. Stressless er et av verdens mest kjente varemerker innen møbelbransjen, mens Ekornes, Stressless og Svane er de mest kjente innen møbelbransjen i Norge. 

Stressless- og Ekornes-kolleksjonene (hvilestoler, sofa, bord og annet tilbehør) blir produsert av J.E. Ekornes AS, ved 5 fabrikkanlegg i Norge og 1 fabrikkanlegg i USA. Produktene selges over store deler av verden gjennom egne salgsselskaper i utvalgte markeder. Svane-kolleksjonen blir produsert av Ekornes Beds AS utenfor Oslo, og distribuert gjennom egne salgsselskaper i Norden og Sentral-Europa. IMG™-kolleksjonen (hvilestoler, sofa og tilbehør) produseres ved IMGs egne anlegg i Vietnam og Thailand, og blir solgt gjennom salgskontor i Norge, Sentral-Europa, Nord-Amerika, Asia, Australia og New Zealand. 

www.ekornes.no

Ekornes: Komfort og funksjon i fokus

Ekornes’ visjon er å være en ledende merkevareleverandør av hjemmeinnredningsmøbler på et nasjonalt og internasjonalt marked. Forretningsidéen til Ekornes bygger blant annet på å tilby produkter som i pris og design henvender seg til et bredt publikum. I tillegg skal konsernet utvikle og produsere produkter som er fremragende med hensyn til komfort og funksjon.

Ekornes ASA er morselskapet i Ekornes-konsernet, og fabrikkene i konsernet er organisert etter produktområdene. Evnen til å kombinere effektivitet og kvalitet er et av konsernets konkurransefortrinn. Dette videreutvikles kontinuerlig, bl.a. ved økt bruk av standardiserte komponenter, og design som tilfredsstiller både markedets ønsker og våre krav til rasjonell produksjon.

Vårt miljøansvar

Ekornes sin målsetting er å ta et miljøansvar knyttet til framstilling, distribusjon og bruk av selskapets produkter. Vi vil fortsette å gjennomføre tiltak i fabrikkene som forbedrer det indre og ytre miljø, samtidig som vi vil fortsette å velge miljøvennlige råvarer. Bærekraftig produksjon av produkter med lang levetid vil også i framtiden være et mål i utviklingen av selskapet.
 

Hva gjør Ekornes i forhold til miljøet?

Følgende kjernepunkter skal følges i alle ledd av vår virksomhet:

 • Ekornes skal fremstå som en miljøvennlig bedrift. Produktene skal medføre lavest mulig miljøbelastning
 • Ekornes har som mål å minimalisere helserisikoen på arbeidsplassene
 • Ekornes investerer for å unngå miljø- og helseskader
 • Miljøopplysninger skal være allment tilgjengelig, for eksempel gjennom miljødeklarasjoner (EPD)

 • Ekornes skal informere saklig og åpent om hvordan bedriften håndterer sitt miljøansvar Ekornes har som langsiktig målsetting å utvikle miljøspørsmål til et konkurransefortrinn, gjennom å være i forkant av våre konkurrenter også på dette området.

 • Svane-madrassene produseres med "Øko-Tex Standard 100"-merkede råvarer. Alt skumplastavskjær gjenvinnes i vår egen skumplastproduksjon, mens øvrig avfall og emballasje leveres til resirkulering eller gjenvinning.